Hosanafest
Festivali

HosanaFest na čvrstim temeljima

U dvorani sportova u Subotici održan drugi festival hrvatskih duhovnih pjesama. Slobodno se može reći da popularna duhovna glazba izvedena na ovogodišnjem, drugom po redu, HosanaFestu dobija jednu ozbiljniju i profesionalniju dimenziju čemu pridonosi sve bolja aranžersko-produkcijska i izvodjačka kvaliteta.

Suvremeno uradjena scenografija i scenski efekti, postavljena tri video-bima putem kojih su posjetitelji u Dvorani sportova mogli vidjeti scenu, te prigodom glasovanja izravna uključenja iz back stagea, kao i odlična organizacija, opravdali su očekivanja publike. Stoga se sa sigurnošću može tvrditi, a to je možda i najveća značajka ovog dogadjaja, da su stvoreni čvrsti temelji razvoju Festivala i poticanju duhovnog popularnog stvaralaštva. Organizacijski odbor je i ove godine izdao festivalski CD što je takodjer značajan poticaj glazbeno-duhovnoj diskografiji.

Zahvaljujući nesebičnom zalaganju i upornosti brojnih pojedinaca i institucija, za HosanaFest se danas može reći da je najveći dogadjaj na sceni duhovnog popularnog stvaralaštva u vojvodjanskoj hrvatskoj zajednici.

Treće mjesto osvojio je VIS-u "Mihovil" iz Kamena kraj Splita s pjesmom "Klečim Oče".
Na drugom mjestu se našla mlada subotičanka Marija Jaramazović s pjesmom "Tragom Njegove ljubavi".

"Božji svijet" naziv je pobjedničke skladbe koju je izveo vokalno instrumentalni sastav "Proroci" iz Subotice. Osim nagrade publike, pjesma je u medjusobnom glasovanju ocjenjivačkih sudova svih 20 sudionika dobila najviše bodova, a ova skladba, za koju je tekst napisala Josipa Dević, prema ocjeni stručnog žirija nagradjena je i za najbolji tekst na ovogodišnjem Festivalu.

Nagrada Stručnog povjerenstva u sastavu prof. Vojislav Temunović i mr. Nataša Kostadinović iz Subotice, te prof. Terezija Zujić iz Sombora, pripala je pjesmi "Puna je zemlja" u izvedbi vokalno-instrumentalnog sastava "Novo Svitanje" iz Zagreba.

Inače, na HosanaFestu se predstavilo 20 izvodjača, pojedinaca i skupina iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Vojvodine. Nositelj festivala je Povjerenstvo za pastoral mladih Subotičke biskupije, na čelu sa vlč. dr. Marinkom Stantićem koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora festivala.

Poredak:

1. Božji svijet - "Proroci" (163 boda)
2. Tragom Njegove ljubavi - Marija Jaramazović (110)
3. Klečim Oče - "Mihovil" (96)
4. Primi ljubav Kristovu - Ivan Šomodjvarac (95)
5. Pronaći - "Riječ" (91)
6. Bog će me odvesti najdalje - Maja Vasilj (75)
7. Kralj prirode - "Izvor" (65)
7. Puna je zemlja - "Novo Svitanje" (65)
9. Uskrsna radost - "Matheus" (59)
10. Nebesko trnje - Lidija i Slobodan Ivković (53)
11. Bože, slavim Te - "Antunići" (52)
12. Dolazak - Pamela Štefec i "Toma Akvinski" (49)
13. Moja molitva - Jelena Barić (44)
14. Quo vadis-Petar pred Rimom - Stipe Odak (36)
15. Hvala ti - Siniša Česi i "Prečisto Srce" (35)
16. živim od Tebe - Marija Stantić (27)
17. Crvena je ova glad - Antonija Piuković (17)
17. On donosi mir - "Amos" (17)
19. Što je to, Bože moj - "sv. Benedikt" (9)
20. Hvala Ti, Isuse - Tamara Babić (2)

Slavica Mamužić© Hosanafest 2006 - 2023.